מתכננים מטבח חדש?

הכירו את ארבעת השלבים שבדרך

 

על טעם וריח אין להתווכח. אבל מה שבטוח הוא שאם גם אצלכם המטבח הוא אחד מהיכלי הקודש בבית, חשוב שתדאגו לתכנן אותו בקפידה.

בין שמדובר בעיצוב מודרני או כפרי, תעשייתי או אוריינטלי, בין שתבחרו בצבעים כהים או בהירים - המטבח שלכם חייב לעורר בכם השראה.  ובהיותו הלב הפועם של הבית הוא אמור לבטא את טעמכם העיצובי ואת אישיותכם ולענות על הצרכים היום-יומיים שלכם לאורך שנים.

בהנחה שבחרתם את הסגנון המועדף עליכם, אתם ממשיכים לשלב התכנון, שהוא משימה מרגשת בפני עצמה, המורכבת מאינספור פרטים קטנים שיש לתת עליהם את הדעת .

לכן, אם אינכם בטוחים שתעמדו במשימה לבד, רצוי שתיעזרו בשירותיו של מעצב פנים מקצועי כדי להגיע לתוצאות מיטביות התואמות לחלל העומד לרשותכם, הצרכים, הסגנון והתקציב שלכם).

אז מהם השלבים בתהליך?

 

1.מדידות

השלב הראשון הוא ביצוע מדידות. חשוב לבצע מדידות מדויקות של החלל  כדי להכין תכנית ברורה של פריסת אזורי העבודה ומקומות האחסון במטבח. סמנו במדויק היכן נמצאים החלונות, שקעי החשמל והחיבור לצנרת.

2. פריסת המטבח

קיימים מספר סוגי  פריסה מקובלים של אזורי העבודה במטבח:

פריסת קו 

 

פריסת 2 שורות מקבילות

בפריסה זו מחלקים את משטח העבודה לשניים, גם כאן מומלצת פריסה זו עבור חללי מטבח קטנים יחסית. לרוב ימוקמו הכיור ומשטחי העבודה בצד אחד, ובצד השני יותקנו מכשירי החשמל השונים: מקרר, כיריים, מיקרוגל וכד'. כדאי להחליט מראש באיזה צד תרצו למקם את אפשרויות האחסון שלכם, ולשקול למקם אותם לגובה כדי להשיג תחושת הרמוניה ומרחב בחלל המטבח הקטן.

פריסה בצורת ר'

ניצול אופטימאלי של פינה בחדר המטבח מפנה מקום במרכז החלל עבור פינת אוכל. מומלץ במצב זה למקם את הכיור והמקרר באותו קיר, בקיר המאונך לו למקם את הכיריים ולנצל בחכמה את המרחב שנוצר בפינת החדר עבור מקומות אחסון.

פריסת בצורת ח'

 

בחלל מטבח גדול כדאי לנצל בצורה הטובה ביותר את כל היקף החדר, כולל הפינות. לרוב מוסיפים במטבחים מסוג זה "אי" במרכז המטבח כדי לגוון את רצף משטחי העבודה, לחסוך הליכה הלוך-ושוב בחלל המטבח ולספק נוחות בישול מרבית.

3. מיפוי

לאחר שהוחלט על הפריסה המתאימה ביותר למטבח שלכם, יש למפות את אזורי העבודה השונים ואת מקומות האחסון באופן חכם.

אזורי "השילוש הקדוש": בישול, ניקיון וקירור

מעצבי פנים מכירים היטב את השילוש הקדוש של אזורי העבודה במטבח:

  • אזור הקירור, הלא הוא המקרר
  • אזור הבישול הכולל בתוכו את משטחי העבודה, הכיריים והמכשירים החשמליים אשר מסייעים בתהליך הכנת האוכל.
  • אזור הניקיון הוא כמובן הכיור, ולצדו מדיח הכלים.

בין אזורים אלה קיימים יחסים דומיננטיים במטבח ויש להקפיד על מרחקים קטנים וזרימה ביניהם ככל האפשר, על מנת לחסוך לכם הליכה מיותרת ואף תאונות עבודה - הרי לא תרצו לסחוב תבנית רותחת או סיר כבד לאורך כל המטבח.

מקומות אחסון

ישנם פתרונות אחסון רבים שניתן לשלב בתכנון המטבח, כגון שטחי אחסון בארונות, מגירות נשלפות ועוד. חשוב שמקומות האחסון ימוקמו בצורה אסטרטגית במטבח כדי להקל על הגישה אליהם במידת הצורך.

חשוב להזכיר שאזור הכיריים נוטה להתלכלך באופן תדיר ודורש ניקיון שוטף, לכן במידה והדבר מתאפשר - מומלץ לא להתקין ארונות אחסון מעל הכיריים.

 

4.בחירת החומרים  

השלב הבא לאחר שחברתם סגנון ותכננו לכם את המטבח כאשר בוחרים את החומר שממנו עשויים ארונות המטבח חשוב מאוד להתייחס לכך שמטבח הוא חלל שחשוף למים, לכלוך ורטיבות. בקשו מיצרן המטבחים או מהנגר שלכם לייצר את המטבח מסיבית ירוקה.

החומר הנפוץ והאיכותי ביותר לייצור מטבחים בכל רחבי העולם בקרב יצרני המטבחים המובילים הוא לוח סיבית ירוקה של EGGER. מדובר בלוח בעל עמידות גבוהה בפני רטיבות, שמיוצר בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעולם, בתהליך ידידותי לסביבה.

בבדיקה השוואתית שערך מכון התקנים הישראלי נקבע באופן חד משמעי שהסיבית הירוקה של EGGER  היא החומר הטוב ביותר לייצור מטבחים וארונות קיר.

התפיסה הרווחת שסנדוויץ' הוא החומר הטוב ביותר מקורה במיתוס שגוי!  זוהי תפיסה שנולדה בשנות השבעים והשמונים שבהן הסדנוויץ' הישראלי כיכב במטבחים הישראליים. אלא שלוחות הסנדוויץ' המשווקים כיום בארץ מיובאים כולם מסין ואיכותם ירודה ופוגעת בתפקוד במטבח.

לכן גם בישראל כבר מתקדמים לסיבית הירוקה שמככבת בעולם כבר שנים בתור החומר האידיאלי לייצור ארונות מטבח וחדרי רחצה.

לסיכום כאשר אתם מתכננים את המטבח שלכם, חשבו על כל השלבים ועל כל ההיבטים העיצוביים והפונקציונאליים כדי להימנע מטעויות. 

שתף עמוד:
צרו קשר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: