פרקט לבית

המדריך השלם לבחירת פרקט לבית: כל מה שחשוב לדעת רגע לפני שקונים

אם אתם משפצים את הבית, קניתם דירה או שאתם בונים את בית החלומות שלכם, והחלטתם לרצף בפרקט, ראשית נברך אתכם על הבחירה המצוינת. כי לא משנה מה הסגנון העיצובי של הבית שלכם, ריצוף פרקט תמיד עושה את העבודה. מעבר לכך שהוא קל לניקוי ונוח לתחזוקה, הוא משרה אווירה חמה ומזמינה ומעניק לחלל הבית סטייל ושיק אמיתי. אז מה הפלא שהתאהבנו בו כל כך? 

בישראל כמו בכל העולם השימוש בפרקט רק הולך ומתרחב. וככל שאנשים מתוודעים ליתרונותיו והביקוש גדל, כך מתרבים סוגי הפרקטים, רמות האיכות וטווחי המחיר שניתן למצוא בשוק. אבל כדי שתקבלו החלטה נכונה ותבצעו את הרכישה המתאימה ביותר עבורכם, ריכזנו עבורכם את כל הנקודות שחשוב לדעת רגע לפני שמזמינים.

מה הם סוגי הפרקטים המתאימים לשימוש ביתי?

 

קיימים ארבעה סוגי פרקטים שמתאימים לריצוף ביתי:


פרקט למינציה - זהו הסוג הנפוץ ביותר לשימוש ביתי, ולמעשה היום קיימים מבחר סוגים של פרקט למינציה ברמה גבוהה ביותר.
האלמנט החשוב ביותר בפרקט למינציה הוא השכבה העליונה, שעשויה נייר מיוחד עם עמידות לשחיקה. את העמידות בוחנים באמצעות חלוקה לדרגות שחיקה שונות, שעל-פי התקן האירופאי ממוספרות בהתאם לרמת העמידות שלהן. פרקטים שמתאימים לשימוש ביתי יישאו את המספר 31 (3AC) או 32 (4AC). וודאו שהשכבה האמצעית שממנה עשוי הפרקט היא HDF (ולא MDF).   ה - HDF משמש  בחברות פרקטים איכותיות והוא חומר בצפיפות גבוהה יותר, אשר מבטיח עמידות טובה  בפני לחות.  חשוב לדעת שקיימים פרקטים בעלי עמידות גבוהה או נמוכה ללחות, אך אין פרקט למינציה שעמיד לחלוטין בפני מים. 

פרקט עץ דו שכבתי או תלת שכבתי - פרקטים מעץ מצופים בדרך כלל בשמן או לכה. בעבר, היו הבדלים משמעותיים בין השניים. לכה העניקה מראה מבריק למשטח ואילו שמן מראה מט. כיום, עם ההתפתחות הטכנולוגית ניתן לייצר אפקט לכה או לכה מחוזקת באמצעות שמנים וההבדלים אינם נראים לעין.

פרקטי עץ מסווגים לפי רמות מיון שונות על פי כמו ה "עיניים" ו "הסדקים השחורים" שעל גבי הלוחות: 
 

  • ABC - עיניים קטנות ובכמות ממש מזערית.
  • ABCD – משלב לוחות נקיים ללא עיניים עם לוחות עם עיניים בשינוי גוון וטקסטורה.
  • DE - עם הרבה עיניים וסדקים שחורים.
  • DD - עם המון עיניים וסדקים שחורים.
  • CLASIC - עיניים קטנות ואולי גם סדקים קטנים ובכמות מאוד קטנה.

כמה דברים שחשוב לדעת על פרקטי עץ:

  • ככל שפרקט העץ נקי מעיניים וסדקים שחורים כך מחירו יקר יותר משום שהוא פחות נפוץ (רק 15% ממצאי חומר הגלם). 
  • פרקט עם "סאפווד" מוריד את ערך הפרקט. סאפווד  הוא הטבעת הצעירה של   הגזע שעדיין לא התקשתה ולא קיבלה את צבעו הסופי של העץ. 
  • לעיתים מחברים שתי שכבות מדרך במרכז האריח, והדבר מוריד מיופיו ומערכו.  
  • מכיוון שבפרקט עץ שכבת המדרך עשויה מ 3 - 4 מ"מ עץ גושני טבעי, תמיד  יופיעו הבדלים בגוון ובצורה בין אריח לאריח. 
  • פרקט עץ דורש תחזוקה קפדנית, התואמת את הוראות היצרן. תחזוקה נכונה שומרת על לוחות העץ מפני כתמים, רטיבות ושינויי מזג האוויר. הזנחה או טיפול לא תואם עלולים לגרום לנזקים לפרקט כגון כתמים, התייבשות, פיצוצים והתנתקות מוחלטת מהרצפה. 

פרקט שעם - לפרקט שעם יש מספר יתרונות בולטים שהופכים אותו לפרקט אידיאלי לחדרי מגורים ולחדרי ילדים בפרט. מעבר לכך שהוא אקולוגי, הוא מפחית רעשי הליכה ב 50%, ושומר על האקוסטיקה הכללית בחדר. הוא מבטיח בידוד תרמי מטמפרטורת הרצפה. פרקט שעם איכותי בהכרח מכיל שעם בשני צדי הלוח שעם ולא רק בצד אחד.

פרקט פולימרי LVT/SPC - פרקט פולימרי יוצר במקור בשל הצורך בפרקט עם עמידות גבוהה יותר למים במרחבים ציבוריים. פרקט פולימרי מתאים לשימוש בחדרי רחצה ובמטבחים. 

 

איך תדעו מה לבחור ?

 

בדקו מי היצרן ומהם תקני האיכות והאחריות. זהו השלב החשוב ביותר !! פרקט לא מחליפים כל יום. לכן לפני הכול וודאו שאתם בוחרים פרקט שמיוצר על ידי יצרן בינלאומי מוכר ואיכותי, רצוי מאירופה שבה מיוצרים הפרקטים הטובים בעולם. בדקו שמדובר במותג בעל שם עולמי המשווק על ידי יבואן מורשה, ומשווק ילידי סוחר מקומי. איך תדעו להבחין? בדקו שהיצרן מתחזק אתר אינטרנט שבו מוצגים התקנים הבינלאומיים. חשוב! אל תסתפקו באחריות של סוחר מקומי, דרשו מהספק לראות את תעודת אחריות בינלאומית של היצרן, ושהיא נתמכת בתקנים בינאלומיים.

הגדירו מסגרת תקציבית. ככל שתחפשו, תגלו שטווח המחירים בשוק הוא רחב מאוד. פערי המחיר נובעים מסוגי הפרקטים, המאפיינים הטכניים שלהם וכמובן מרמות שונות של איכות.מחירו של פרקט למינציה למשל הוא נמוך ממחירו של פרקט עץ, אבל גם בין פרקטי הלמינציה עצמם קיימים פערי מחיר – משום שיש פרקטי למיניציה איכותיים מאוד ויש זולים ופשוטים שאינם עומדים בתקני האיכות הדרושים.מחירו של פרקט למינציה למשל יכול לנוע בין 40 ₪ למ"ר לזולים ביותר עד 100 שח למ"ר לפרקט איכותי. טווח המחירים של פרקטי עץ לעומת זאת יכול לנוע בין 200 ₪ למ"ר עד 350 ₪ למ"ר. מחיר של פרקט שעם נע בין 150 ₪ למ"ר ועד  250 ₪ למ"ר, ומחיר של פרקט פולימרי יכול לנוע בין 130 ועד 180 ₪ למ"ר.

 

התאימו את סוג הפרקט לשימוש ולייעוד של החדר. מומלץ לבחור פרקטים מסוגים שונים לחדרים שונים בבית, בהתאם לרמת התנועתיות שיש בחדר או לסוג הפעילויות המתבצעות בו. פרקט למטבח למשל יהיה בעל אפיון שונה מזה שמתאים לחדר הילדים, ומזה שמתאים לחדר הרחצה.
 

הכירו את סוגי ההתקנה. החלטתם על תקציב, סוג, גוון וטקסטורה ועכשיו צריכים להזמין פרקט ולהזמין התקנה. בגדול, קיימים שני סוגי התקנה של פרקט:

  • התקנה צפה – בסוג התקנה זה הפרקט מותקן על גבי מצע תחתון. חברות שונות משתמשות במצעים מחומרים שונים, החל בספוג שחור פשוט שהוא פחות עמיד ללחיצות ודריכות ועד מצע סילנציו שהוא חומר פולימרי מוקצף איכותי שמקנה לרצפה בידוד אקוסטי.
  • הדבקה - הסוג השני הוא הדבקה וכשמה כן היא, מדביקים את הפרקט ישירות לרצפה. התקנה זו אינה מתאימה לפרקטי למינציה ושעם. אם מחליטים על התקנה בהדבקה ודאו שהיא מבוצעת בדבק איכותי שמבטיח התקנה טובה, עמידות הפרקט לטווח ארוך ושימוש ללא התנתקויות.

וודאו שהאחריות שניתנת לכם היא אחריות מקיפה גם למוצר וגם להתקנה, כדי שלא תיפלו בין הכסאות בין הספק לבין המתקין. 
 
לסיכום, בין שאתם בוחרים בפרקט למינציה, עץ, שעם או פרקט פולימרי, בין שאתם בוחרים גוון כהה או בהיר, התקנה צפה או הדבקה – זכרו שפרקט לא מחליפים כל יום! הגדירו מסגרת תקציבית, בדקו היטב את היצרן, בקשו אחריות, דעו מה אתם קונים והכי חשוב - אל תתפשרו על איכות.

שתף עמוד:
צרו קשר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: